Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Flipped classroom en videoles

  • Vicky

    Wat is Flipping the Classroom?

    Flipping the Classroom is een begrip dat snel aan bekendheid wint. Kort gezegd gaat het hierbij om het omdraaien van de klassikale instructie en het individuele huiswerk. Er zijn inmiddels vele voor- en tegenstanders van dit model te vinden. Kennisnet wil je verder informeren over dit opkomende onderwijsmodel en aantonen dat Flipping the Classroom meer inhoudt dan het laten zien van een videootje.

    Huiswerk wordt klassenwerk en andersom

    In de praktijk betekent dit dat activiteiten die normaal in de les zouden plaatsvinden huiswerk worden en andersom. In het algemeen wordt hierbij de klassikale instructie als video beschikbaar gesteld. Eén van de doelen van ‘Flipping the Classroom’ is meer lestijd beschikbaar hebben voor interactieve activiteiten zoals het beantwoorden van vragen, individuele aandacht en verdieping.

    Activerende didactiek

    Flipping the Classroom kan dus bijdragen aan gedifferentieerd onderwijs en maakt het voor leerlingen mogelijk om instructie te krijgen op hun eigen tempo en tijdstip middels de inzet van activerende didactiek.

    Wil jezelf verder verdiepen in dit vernieuwende onderwijsmodel dan raden wij je zeker ons bovenmenu aan waar je uitgebreide informatie kan vinden over: de didactiek, het inzetten en de mogelijkheden voor de dagelijkse praktijk.

    http://flippingtheclassroom.kennisnet.nl/

    www.flippingtheclassroom.kennisnet.nl/

  • Vicky

    Video: LinkedIn Speaker Series: Salman Khan

    http://www.youtube.com/watch?v=fYIu14sAhkI&feature=related

    www.youtube.com/watch?v=fYIu14sAhkI&feature=related